Πραγματοποιήθηκε χθες 11/11 τηλεδιάσκεψη με την επιδημιολόγο και σύμβουλο του Υπ.Υγείας Δρ. Ζωή Πάνα και εκπροσώπους μας από όλους τους χώρους σπουδών με θέμα τον κορωνοιό και πως επηρεάζει την καθημερινότητα των φοιτητών. Στη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσίαση για την εξέλιξη της νόσου, την παθογένεια της, τις διαφορές μεταξύ Covid-19 και εποχιακής γρίπης και πως επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού.

Τοποθετώντας στο τραπέζι προβληματισμούς και ερωτήματα των φοιτητών προς την επιδημιολόγο κατανοούμε το αίσθημα αγανάκτησης και απόγνωσης του Κύπριου πολίτη για τα νέα μέτρα. Πρέπει όμως όλοι να συνειδητοποιήσουμε την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε και τηρώντας τα μέτρα και του κανόνες προστασίας να σπάσουμε για ακόμη μια φορά την αλυσίδα μετάδοσης.

Η επιδημιολόγος μας τόνισε σε αρκετά σημεία της τηλεδιάσκεψης πως όλοι οι πολίτες πρέπει να επιδείξουν υπομονή αλλά και κατανόηση για τα αγαθά που στερούνται έτσι ώστε να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από το δεύτερο κύμα μετάδοσης.