Ως Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία ΤΕΠΑΚ, θεωρούμε ότι η άμεση στελέχωση του συστήματος υγείας είναι απαραίτητη και η αξιοποίηση κάθε ικανού τελειόφοιτου φοιτητή κρίνεται αναγκαία στην προσπάθεια παρεμπόδισης εξάπλωσης του COVID-19. Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε διάταγμα, στις 08 Ιανουαρίου 2021, σχετικά με την αξιοποίηση/επίταξη των τελειόφοιτων φοιτητών Νοσηλευτικών Σχολών με σκοπό τη στελέχωση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων από τις 18/01/2021 μέχρι 17/02/2021 . Προς τιμή των συμφοιτητών μας, η πολιτεία τους καλεί να υπερασπιστούν το σύστημα υγείας το οποίο δοκιμάζεται με τον χειρότερο τρόπο τους τελευταίους μήνες.
Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε τις εύλογες ανησυχίες και τους προβληματισμούς που δημιουργήθηκαν στους φοιτητές της Νοσηλευτικής τόσο με την διαδικασία αξιοποίησης/επίταξης όσο και με τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις.

Αιτήματα προς Υπουργείο Υγείας:

1) Η επίταξη να γίνει ανά επαρχεία
α. Αν όχι, να δοθούν τα οδοιπορικά
2) Να δοθεί τιμητικό επίδομα στους φοιτητές που θα επιταχθούν
3) Αναγνώριση της επίταξης ως μέρος της πρακτικής
4) Αξιολόγηση των ευπαθών ομάδων
5) Μείωση των ημερών επίταξης από 6 σε 4
*Θεωρούμε αδύνατον φοιτητές με φόρτο 4 μαθημάτων + πτυχιακή να καλούνται να στελεχώνουν 6 φορές την εβδομάδα τα νοσοκομεία.
Καλούμε το τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου μα;, να στηρίξουν τους φοιτητές της Νοσηλευτικής στην προσπάθεια τους μέσω διευκολύνσεων αναφορικά με τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις. Παράλληλα, ζητούμε από το Υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα σε διευκρινήσεις σχετικά με την αξιοποίηση/επίταξη των φοιτητών. Είναι χρέος τόσο των πανεπιστημίων όσο και του Υπουργείου να στηρίξουν έμπρακτα όσους φοιτητές θα εργάζονται στην πρώτη γραμμή του Συστήματος Υγείας.

Περισσότερες Πληροφορίες : Μαρία 99017070