Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο προβληματισμό και αγανάκτηση τις τελευταίες εξελίξεις και αποκαλύψεις γύρω από το επενδυτικό πρόγραμμα παραχώρησης κυπριακού διαβατηρίου σε επενδυτές. Εξελίξεις που οδήγησαν και στην οριστική κατάργηση ενός προγράμματος που έχει προσφέρει στην οικονομία της χώρας μας αλλά και στους ίδιους τους πολίτες.

Η απαξίωση και αποστροφή της κοινωνίας και ειδικότερα των νέων προς την πολιτική και τους πολιτικούς δεν μπορεί να θεωρείται αναίτια αλλά ούτε και αδικαιολόγητη. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα καταμαρτυρούν το μέγεθος και το βάθος της σήψης, της διαπλοκής αλλά και του θράσους όσων ασυνείδητα αγνοούν την εμπιστοσύνη αυτών που τους εξέλεξαν.

Ως Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία, η μεγαλύτερη φοιτητική δύναμη, εκπροσωπούμε τη συντριπτική πλειοψηφία της φοιτητίωσας νεολαίας, των νέων μας που θα κληθούν σύντομα να αναλάβουν τα ηνία της πατρίδας μας. Είναι με έντονη αγανάκτηση που παρακολουθούμε την πατρίδα μας να στιγματίζεται διεθνώς, σε μια περίοδο που η ύψιστη προτεραιότητά μας θα έπρεπε να είναι το Εθνικό μας ζήτημα και οι Τουρκικές προκλήσεις.

Η παραίτηση όσων εμπλέκονται στις χθεσινές αποκαλύψεις είναι επιβεβλημένη, αυτό άλλωστε προτάσσει η στοιχειώδης λογική προκειμένου να περισωθεί ”έστω και την υστάτη” η αξιοπρέπεια της πατρίδας μας. Η ανοχή μας σε φαινόμενα διαφθοράς είναι μηδενική.

Ως νεολαία απαιτούμε βαθιές τομές στο πολιτικό μας σύστημα που θα επιφέρουν την πραγματική αλλαγή, την κάθαρση και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς το πολιτικό μας σύστημα. Καμία ανοχή για κανέναν, καμία ανοχή στο ψέμα και τις απάτες σε βάρος του Κύπριου πολίτη. Άμεση έρευνα και καταδίκη όλων των ενόχων από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο και να προέρχονται.