Τούτη τη δύσκολη ώρα για την ιδιαίτερή μας πατρίδα, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σ ’εμάς, τους νέους της Κύπρου, στο μέλλον του νησιού μας. Η συμμετοχή στην αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα, ότι η νεολαία της Κύπρου πρωταγωνιστεί και ενδιαφέρεται, διεκδικεί και αγωνίζεται, κρίνει και αποφασίζει! Ο κάθε ένας από εμάς συμμετέχει ενεργά, χωρίς να ξεχνά την καταγωγή του, παλεύει με κύριο γνώμονα και έγνοια την δίκαιη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

37 ολόκληρα χρονιά συμπληρώνονται φέτος από την μέρα που ο Ραουφ Ντενκτας παραβιάζοντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου ανακηρύσσει με τις ευλογιές της Τουρκιάς στο κατεχόμενο μέρος του νησιού την λεγόμενη ΤΔΒΚ. Ένα κράτος που ουδείς πλην της Τουρκιάς αναγνωρίζει.

46 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής είναι πολλά! Με συνέπεια και υπευθυνότητα δηλώνουμε ξεκάθαρα πως για εμάς η διχοτόμηση δεν ήταν και ούτε πρόκειται ποτέ να είναι επιλογή. Σταθερή μας επιδίωξη ήταν, είναι και θα είναι η εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης.

Καταδικάζουμε έντονα την προκλητική, παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια των τούρκικων κατοχικών δυνάμεων στην Αμμόχωστο, με τις οδηγίες του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν. Η Αμμόχωστος ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της και όχι στους εγκάθετους της Άγκυρας.

Την Κυριακή 15 Νοέμβριου, από το οδόφραγμα του Αγίου Κασσιανού θα φωνάξουμε να μας ακούσουν απ’ άκρη σ ’άκρη. Είμαστε εκείνη η δύναμη της μαρτυρικής μας πατρίδας που ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, που ο πόθος για επιστροφή στα κατεχόμενα μας σπίτια χτυπά μέχρι το μεδούλι μας. Κανένα παράνομο μόρφωμα και καμμιά χώρα με επεκτατικές και αχόρταγες ορέξεις δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα του αγώνα μας για επιστροφή! Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια και θα το φωνάξουμε να ακουστεί μέχρι τη Μόρφου, τον Καραβά, την Αμμόχωστο και τον Απόστολο Ανδρέα.

*Θα τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας*