Η ώρα της κάλπης έφτασε, η καθοριστική στιγμή της κοινωνίας, η απόφαση πως θα προχωρήσουμε μπροστά και τι θα αφήσουμε πίσω. Το δικαίωμα του εκλέγειν είναι πανίσχυρο, έτσι οφείλουμε να το υπερασπιστούμε και να μην επιτρέψουμε να αποδυναμωθεί μέσω της αποχής.

Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν σε ποιους ανθρώπους θα εμπιστευτούν τον τόπο τους, θα πορευτούν στο μέλλον, με ποιους ανθρώπους θα συνεργαστούν για να αλλάξουν την σαθρή κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό μας σύστημα.

Μέσω αυτού του ύψιστου δικαιώματος που σου προσφέρει το δημοκρατικό μας πολίτευμα, γίνεσαι καθοριστικός, καθοριστικός για το μέλλον της χώρας, το δικό σου και των παιδιών σου.

Η ψήφος σου λοιπόν, είναι ικανή να σταματήσει την επέλαση του λαϊκισμού, της διαφθοράς και οτιδήποτε άλλο δεν σου αρέσει, βάζοντας συνάμα και την δική σου υπογραφή για την εξέλιξη του τόπου σου. Μην πετάξεις μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που έχεις να ορίσεις τα πιο πάνω.

Η αποχή από την άλλη δεν στέλνει κανένα μήνυμα και δεν μπορεί να αποτελεί πια άλλοθι. Είναι πραγματικότητα, ότι το πολιτικό σύστημα νοσεί και μαζί με αυτό και πολλά από τα πρόσωπα που το εκπροσωπούν. Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα, υπάρχουν και αυτά που αξίζει να στηρίξεις, αυτά που μπορούν να αποτελέσουν τη μαγιά της εξόδου από το τέλμα.

Επομένως, καλούμαστε όλοι να ΔΡΑΣΟΥΜΕ σωστά και πάνω από όλα με αίσθημα ευθύνης, χωρίς υποβολέα, χωρίς καθοδηγητή. Πάμε λοιπόν αυτή την φορά στην κάλπη με συνείδηση και ευθύνη. Ας σκεφτούμε το αύριο και το μέλλον που επιθυμούμε.

«Όποιος αξιώνει ευθύνη από τους άλλους, πρέπει πρώτα να έχει επίγνωση των δικών του ευθυνών» Σόλων ο Αθηναίος.

Σίμος Ιωακείμ

Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής

ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Άρθρο στην Εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 24/2/2021