Οι θέσεις μας στο παρακάτω λινκ:

https://bit.ly/3IQJAGV

ΤΕΠΑΚ: Χαράζει πορεία… Β´ Γενική Συνέλευση ΤΕΠΑΚ

Τρίτη 21/02/2023

Η ημέρα που η ΦΠΚ Πρωτοπορία ΤΕΠΑΚ έδωσε ραντεβού με την ιστορία. Η μέρα που για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια το ΤΕΠΑΚ έγινε γαλάζιο στη Β’ Γενική Συνέλευση. Η μέρα που η φοιτητική κοινότητα είπε όχι στα ψέματα και αποφάσισε να χαράξει μαζί μας πορεία επιλέγοντας πράξεις. Η μέρα που αποδέχτηκαν οι φοιτητές του ΤΕΠΑΚ την αλλαγή με 135 προτάσεις στα φοιτητικά και τεκμηριωμένες θέσεις στο Κυπριακό. Πλέον είναι γεγονός. Το ΤΕΠΑΚ είναι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Από την αμέσως επόμενη μέρα ξεκινά μια νέα εποχή για το Πανεπιστήμιό μας. Μια εποχή μακριά από την αδράνεια. Γιατί όσο πόλεμο κι αν δεχόμαστε από τις άλλες δύο παρατάξεις του Πανεπιστημίου μας, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο φοιτητικός κόσμος και ήταν η εξής: Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΕΠΑΚ ΜΕ 219 ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΚΑΙ 213 ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.

Ανεξαρτήτως των μεταξύ τους συνεργασιών για ακόμη μία φορά, οι «αδελφές» παρατάξεις του ΤΕΠΑΚ δεν μπόρεσαν να κάμψουν το ποτάμι μας που ρέει ασταμάτητα. Η απάντηση που δόθηκε στην Γενική Συνέλευση ήταν μόνο η αρχή. Η συνέχεια έρχεται στις 7 του Μάρτη στις εκλογές για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΕΤΕΠΑΚ. Κι εκεί οι φοιτητές πιστεύουμε ακράδαντα πως θα είναι στο πλευρό μας για να δείξουμε τι σημαίνει Πρωτοπορία και να μετουσιώσουμε τα λόγια μας σε πράξεις. Έτσι θα κλείσει αισίως η φετινή χρονιά για τον κάθε Πρωτοπόρο που αγωνίστηκε για τα ιδανικά και τις αξίες του, αποτελώντας κομμάτι της ιστορίας που γράφεται.

Ευχαριστούμε πολύ όσους συμφοιτητές μας και συμφοιτήτριές μας αποφάσισαν να προσέλθουνστη Γενική Συνέλευση και να ακούσουν τις θέσεις των παρατάξεων, ειδικότερες ευχαριστίες στους συμφοιτητές μας και στις συμφοιτήτριες μας που αποφάσισαν να μας στηρίξουν δια της ψήφου τους στη Γενική Συνέλευση. Ελπίζουμε το πακέτο μας, εφόσον εφαρμοστεί από την φοιτητική ένωση, να αφήσει ικανοποιημένα και τα άτομα που μας στήριξαν, αλλά και τα άτομα που επέλεξαν να στηρίξουν κάποιο άλλο πακέτο για τους δικούς τους λόγους.

Θέλουμε να αφιερώσουμε την ιστορική για εμάς νίκη στον αποθανόντα συναγωνιστή και άξιο Πρωτοπόρο της Θεσσαλονίκης Τρύφωνα, ο οποίος έδωσε μια γερή μάχη με έναν άνισο εχθρό. Θα σε θυμόμαστε για πάντα, και υποσχόμαστε ότι θα πολεμήσουμε για να κρατήσουμε ζωντανά τα πιστεύω μας εντός κι εκτός Πανεπιστημίου.