Δεν θα μπορούσαμε να μην τοποθετηθούμε δημόσια για τα όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρία της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης με Προοδευτική και ΠΕΟΦ με τις ευλογίες Αγώνα και Αναγέννησης. Σε ένα άνευ προηγουμένου ντουέτο αποφάσισαν να κατακρεουργήσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες του συλλόγου συνδιαμορφώνοντας και ψηφίζοντας ΜΑΖΙ την διαδικασία εγγραφής των συμφοιτητών μας στην προγραμματισμένη Ά Γενική Συνέλευση, η οποία προκαλεί ταυτόχρονα γέλιο αλλά και ανησυχία αφού είναι ξεκάθαρο ότι οι συνάδελφοι είτε σκόπιμα είτε όχι έχουν και επίσημα βάλει την υπογραφή τους σε ένα μεγάλο πισωγύρισμα του συλλόγου!

Εμείς ως ΦΠΚ Πρωτοπορία Θεσσαλονίκης δηλώνουμε ρητά και δημόσια ότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την συγκεκριμένη διαδικασία για τον απλούστατο λόγο ότι εμείς στηρίζουμε ανοιχτές και ομαλές διαδικασίες, αλλά κυρίως στηρίζουμε τον εκσυγχρονισμό του συλλόγου και των διαδικασιών του.

Πάμε να δούμε τι ακριβώς ψήφισαν.

Για εγγραφή μέλους Ν+ έτους στην επερχόμενη Α ́Γ.Σ. μετά από πρόταση ΠΕΟΦ και Προοδευτικής χρείαζεται:

  1. Κυπριακή ταυτότητα ή Διαβατήριο ή εκλογικό βιβλιάριο ή άδεια οδηγού με χώρα έκδοσης την ΚΔ.(Πρωτεύων Έγγραφο).
  2. Φοιτητικό Πάσο ή ηλεκτρονικό πάσο (Δευτερεύων Έγγραφο).
  3. Βεβαίωση/πιστοποιητικό σπούδων εξαμήνου ή ηλεκτρονική βεβαίωση/πιστοποιητικόσπούδων εξαμήνου (Δευτερεύων Έγγραφο).
  4. Διαδικασία κωδικών για εξακρίβωση στοιχείων.

Στις διαδικασίες της Β ́Γ.Σ. και των εκλογών της περσινής χρονιάς μετά από πρόταση μας για Ν+ έτη ίσχυε:

  1. Κυπριακή ταυτότητα ή Διαβατήριο ή εκλογικό βιβλιάριο ή άδεια οδηγού με χώρα έκδοσης την ΚΔ.(Πρωτεύων Έγγραφο).
  2. Φοιτητικό Πάσο ή βεβαίωση/πιστοποιητικό σπουδών ή ηλεκτρονική βεβαίωση σπουδών(Δευτερεύων Έγγραφο).

** Στη πιο πάνω περίπτωση ο φοιτητής θα προχωρά στη διαδικασία των κωδικών για εξακρίβωση των στοιχείων του.

Παραθέτουμε κάποια ερωτήματα αλλά και επισημάνσεις προς τις δύο παρατάξεις:

1) Στις περσινές διαδικασίες εάν κάποιος συμφοιτητής μας που είχε ξεπεράσει τα έτη σπουδών του ερχόταν με πάσο & ταυτότητα ή βεβαίωση σπουδών & ταυτότητα , συμμετείχε κανονικά και μπορούσε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Με την διαδικασία-έκτρωμα η οποία ψηφίστηκε εάν έρθει στις φετινές διαδικασίες με τα ΙΔΙΑ έγγραφα δυστυχώς όχι.

2) Πώς γίνεται η Προοδευτική Θεσσαλονίκης να διαφωνεί με διαδικασία με την οποία πορευτήκαμε στην εκλογική διαδικασία του Μάη η οποία κύλησε άψογα και ομαλά;

3) Οι συνάδελφοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία στην οποία προχώρησαν και υπερψήφισαν ΜΑΖΙ είναι εις βάρος του κάθε συμφοιτητή μας;

4)Μήπως το ότι τον περασμένο Μάιο, σε μια άνευ προηγουμένου παράσταση κωμωδίας απο ΠΕΟΦ και Προοδευτική, όπου επέτρεψαν σε άτομο να ψηφίσει με φωτοτυπία yellow slip (Διευκρινίζουμε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πρωτεύον έγγραφα), ήταν η απαρχή για τον επερχόμενο εξευτελισμό των δημοκρατικών διαδικασιών του συλλόγου που βιώνουμε σήμερα;

5) Ως η εκλελεγμένη πρώτη δύναμη στην Θεσσαλονίκη δηλώνουμε ρητά ότι θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων των συμφοιτητών μας, αλλά και την ομαλή διεξαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών του συλλόγου μας.

Το σύνθημα «εμπρός πίσω» θα ταίριαζε άριστα στις 2 προαναφερόμενες παρατάξεις επειδή σε ακόμα ένα ζήτημα απέδειξαν περίτρανα ότι επιδιώκουν δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες για τον φοιτητή! Στην συνεδρία προτείναμε να ψηφίζονται τα ψηφίσματα μετά τις αντίστοιχες ομιλίες τους, όπως ακριβώς διεξάγεται και στο συνέδριο της ΠΟΦΕΝ. Συνάδελφοι της Προοδευτικής ενώ διατυμπανίζετε ότι εσείς είστε αυτοί που θα πάρουν τον σύλλογο μπροστά καταψηφίζετε κάθε τι εκσυγχρονιστικό προτείνουμε στις συνεδρίες. Ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είστε η φωνή του εκσυγχρονισμού, όπως φαίνεται το αλλεργικό σοκ σε κάθε τι εκσυγχρονιστικό είναι αναπόφευκτο για εσάς με αυτά που ψηφίζετε στις συνεδρίες.

Δηλώνουμε και επίσημα ότι αποτελεί πάγια θέση της παράταξης μας τα σχετικά ψηφίσματα να ψηφίζονται μετα τις αντίστοιχες ομιλίες τους και θα το απαιτούμε σε κάθε διαδικασία!

Συμφοιτητή, Συμφοιτήτρια,

Προοδευτική και ΠΕΟΦ παίζουν με την νοημοσύνη σου και την δημοκρατικότητα του συλλόγου, αυτοί ήταν, αυτοί είναι και αυτοί θα παραμείνουν. Ο λόγος σε εσάς για να μας κρίνετε!

Υ.Γ.

Προτείνουμε στην Προοδευτική Θεσσαλονίκης, το επόμενο event που θα διοργανώσουν, πέραν από τα πάρτυ, να είναι και το μάθημα κωλοτούμπας το οποίο μόλις έπραξαν, αφού ως οι γνωστοί «δημοκράτες» που θέλουν να κρατούν τα σκήπτρα του εκσυγχρονισμού και της δημοκρατικότητας των διαδικασιών μόλις την έχουν κάνει κλειστή διαδικασία για τους λίγους και όχι για όλους.