Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή που νιώθουμε αναλαμβάνοντας τα ηνία της Παράταξής μας, υποσχόμενοι πως θα συνεχίσουμε, μέσα από γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις αλλά και καινοτόμες ιδέες, το έργο και τη σκληρή δουλειά της προηγούμενης Εκτελεστικής Επιτροπής και την φετινή χρονιά.
Κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς, θα καλεστούμε να δώσουμε αρκετές μάχες και να βγούμε νικητές. Μια χρονιά ιδιαίτερα απαιτητική, με τις δικές τις δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. Παρ’όλα αυτά, οι προκλήσεις της φετινής χρονιάς δεν μας φοβίζουν! Γιατί οι Πρωτοπόροι γαλουχήθηκαν στα δύσκολα, οι Πρωτοπόροι έμαθαν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες και το κόστος που τους αναλογουν, οι Πρωτοπόροι είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα με θέσεις επι της ουσίας για το καλό της φοιτητικής κοινότητας, της κοινωνίας και της πατρίδας μας.
Η Πρωτοπορία των 4855 υποστηρικτών επιβάλλεται να έχει ενεργό συμμετοχή στα πολιτικά τεκταινόμενα του τόπου μας. Διαχρονικά, αποδεικνύουμε μέσα από τις ουσιαστικές μας προτάσεις, τις πολιτικές και κοινωνικές μας δράσεις αλλά και την απλή καθημερινή βοήθεια που παρέχουμε σε κάθε φοιτητή πως μέλημα μας είναι η εξέλιξη, η αναβάθμιση αλλά και η βελτίωση του ακαδημαικού επιπέδου του φοιτητικού συνόλου. Στόχος μας, η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα ανεβάσουν το επίπεδο των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων και θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας του σήμερα. Η δημιουργία του Γραφείου Σταδιοδρομίας για τη διασύνδεση του φοιτητή με την αγορά εργασίας αλλα του Κέντρου Εξυπηρέτησης του φοιτητή αποτελούν βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση των όσων έχουν ήδη αναφερθεί και καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις να συμπορευτούν στο πλευρό μας για την υλοποίηση τους.

Πρωτοπόροι, το οφείλουμε στην ιστορία μας, στα γαλάζια ιδανικά μας, στα λόγια που στα δύσκολα έγιναν πράξεις, στις προσδοκίες των φοιτητών και της κοινωνίας. Με σταθερά βήματα και με την Νεολαία Μπροστά, να ΑΔΡΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ και ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ που μας αξίζει!

Κουντούρης Δημοσθένης

Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής Φ.Π.Κ Πρωτοπορία