Με το πέρας της Ά Γενικής Συνέλευσης και αφού συνειδητά επιλέξαμε ως παράταξη να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους, πριν τις δημοκρατικές διαδικασίες του συλλόγου ήρθε η ώρα να ειπωθούν κάποιες πραγματικότητες, όσο κάποιοι ενοχλούν τις λέξεις μονάχα για να κρύψουν την γύμνια τους, επιλέγοντας την οδό της συκοφαντίας και της παραπληροφόρησης.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι κάθε φορά που λέτε ένα ψέμα για εμάς, εμεις θα σας απαντάμε με μια αλήθεια. Δεν είναι στην φύση μας να αγνοούμε συκοφαντίες, οπότε διαβάζοντας την ανακοίνωση της Πεοφ πριν την Γενική Συνελευση οφείλουμε να πούμε ότι μας προκάλεσε θαυμασμό για την φαντασία που διαθέτουν μπροστά στο αίσθημα επιβίωσης που βιώνουν τα τελευταία χρόνια, σας καλούμε λοιπόν συνάδελφοι να καταθέσετε τα πλαστα χαρτια με τα οποία κάποιος κατόρθωσε ποτέ να ψηφίσει την ΦΠΚ Πρωτοπορία ή έστω τις αποδείξεις για τον ισχυρισμό σας αλλιώς εκτίθεστε και η συκοφαντία επίσημα αποτελεί αδίκημα, ως παράταξη θα διαφυλάξουμε τα συμφέροντα μας με κάθε νόμιμο μέσο.

Χθες δυστυχώς συμφοιτητες και συμφοιτήτριες, επιβεβαιώθηκαν όσα με αίσθημα λύπης αναφέραμε σε προηγούμενη μας ανακοίνωση. Μια διαδικασία αναχρονιστική, χρονοβόρα, με καθυστέρηση 3 ωρών, ταλαιπωρία συμφοιτητών μας άνευ λόγου και αιτίας, δυσφορία και απογοήτευση με ενορχηστρωτές την Προοδευτική Θεσσαλονίκης και την Πεοφ Θεσσαλονίκης.

Εμεις ως υπεύθυνη παράταξη θεωρούμε πρέπον να απολογηθούμε στους συμφοιτητές μας για την χθεσινή κατάντια (παρόλο που ουδεμία ευθύνη φέρουμε αφού η συγκεκριμένη διαδικασία αποφασίστηκε συνειδητά, με την συνεργασία των 2 προαναφερθέντων παρατάξεων) , δηλώνουμε λοιπόν ξεκάθαρα ότι θα σταθούμε ασπίδα ενάντια σε οποίο συνεχίζει να πολεμάει τον εκσυγχρονισμό του Συλλόγου εξυπηρετώντας τα δικά του μικροπαραταξιάκα συμφέροντα.

Αλλά ας δούμε κάποιες πραγματικότητες, Πεοφ Θεσσαλονίκης, μια γνωστή μονοθεματική παράταξη, στα φοιτητικά πανταχού ΑΠΩΝ, που δεν έχει εκπροσώπηση σε κανένα επίσημο όργανο το οποίο μπορεί να διεκδικήσει και να διαβουλευτεί τα συμφέροντα του φοιτητή να μετατρέπει σχεδόν σε ρινγκ την Γενική Συνέλευση πάλι χέρι χέρι με την Προοδευτική Θεσσαλονίκης, συνάδελφοι κουράσατε, αντιληφθείτε πλεον ότι είστε ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ και όχι σύνδεσμοι φιλάθλων.

Προοδευτική και Πεοφ οργάνωσαν και εκτέλεσαν μια παρωδία που άφησε τους συμφοιτητές μας να περιμένουν σε ουρές και να ταλαιπωρούνται. Γιατί ομως επιδίωξαν μια διαδικασία χρονοβόρα; Απλά μαθηματικά, όταν είσαι ο μικρός σε αριθμό σε ένα μεγάλο εκλογικό σώμα (δηλαδή το σύνολο ατόμων τα οποία ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα) τοτε προσπαθείς να κρατήσεις χαμηλό το σώμα ούτως ώστε να φαίνεσαι εσυ πιο μεγάλος.

Δεν μας εκπλήσσει καθολου ομως η επιλογή μιας τέτοιας διαδικασίας αφού μιλάμε για την Πεοφ, μια παράταξη που φοβάται όπως ο διαβολος το λιβάνι κάθε συζήτηση για απλοποίηση και το άνοιγμα των διαδικασιών για να ασκεί ο φοιτητής ευκολα και απλά το εκλογικό του δικαίωμα και είναι αυτοί που με μυαλά άλλων δεκαετιών πολεμούν κάθε εκσυγχρονιστική προσπάθεια του συλλόγου.

Και για του λόγου του αληθές, συνεχίστε έσεις «δημοκράτες» της Προοδευτικής να φλερτάρετε με αυτούς που αναθεματίζετε, συνεχίστε να ξεπουλάτε την τελευταία υποψία κόκκινου ιδανικού που σας έχει απομείνει μπας και βγείτε από τον φαύλο κύκλο του να έχετε συνεχώς μπροστά σας την ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ σε ιδέες και θέσεις.

Ως ΦΠΚ Πρωτοπορία τοποθετουμαστε δημόσια και θέτουμε το θέμα των ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ως προτεραιότητα μας, αλλαγές που θα ανοίξουν διαδικασίες και θα διευκολύνουν τον κάθε ένα φοιτητή να ασκεί το δημοκρατικό του δικαίωμα ώστε ο σύλλογος να λειτουργεί προς όφελος του, όπως ακριβώς τον οραματίστηκε ο ιδρυτής του, Κυριάκος Μάτσης.

Ως η μεγαλύτερη παράταξη στην Θεσσαλονικη η οποια κατέχει την πλειοψηφία απευθύνουμε ανοιχτό καλεσμα προς όλους τους συμφοιτητές μας οι οποίοι θέλουν να βλέπουν ένα σύγχρονο σύλλογο με ανοιχτές διαδικασίες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Τέλος, γίναμε μάρτυρες ξανά μιας ΄΄κακομαθημένης΄΄ Προοδευτικής, αφού κατά την διαδικασία ψηφισμάτων χθες αποχώρησε από την διαδικασία προφασιζόμενη το άνοιγμα των πορτών μετά την ψήφιση Κυπριακού, Φοιτητικών και Οικονομίας, μετά από δικό τους αίτημα, αφού άτομο στην αίθουσα είχε νιωσει αδιαθεσία, το μόνο λαθος το οποίο χρεωνόμαστε και απολογούμαστε γι αυτό είναι η παράλειψη επανακαταμέτρησης του σωματος από αμέλεια. Βέβαια άρπαξαν την ευκαιρία και αποχώρησαν με ελαφρά πηδηματάκια όπως μας έχουν συνηθίσει άλλωστε μετά από κάθε εκλογική ήττα.

Ευχαριστουμε ξανά κάθε συμφοιτητή μας ο οποίος άσκησε το δημοκρατικο του δικαίωμα είτε στήριξε την παράταξη μας είτε όχι. Μαζί θα συνεχισουμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος της Θεσσαλονίκης.

Για ένα σύγχρονο, λειτουργικό και δημοκρατικό σύλλογο της ΕΦΕΚΘ!