Το πέρας των εκλογικών αναμετρήσεων για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023 ανέδειξε για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση την ΦΠΚ Πρωτοπορία πρώτη και ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ).

Η παράταξη μας εκλέχθηκε πρώτη, με ποσοστό ρεκόρ στην ιστορία της ΠΟΦΕΝ, συγκεντρώνοντας 50.44%, –  αύξηση 2.39% από το 2022 – συμμετέχοντας και στις 16 εκλογικές αναμετρήσεις του 2023, ως η μόνη παράταξη που συμμετείχε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, κερδίζοντας 12 εξ αυτών.

Η ανοδική πορεία της παράταξης μας αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως όλο και περισσότεροι φοιτητές εμπιστεύονται την Πρωτοπορία. Την Παράταξη των πράξεων, της ανιδιοτελής βοήθειας, του ορθολογισμού, την Παράταξη των γαλάζιων ιδανικών, των σύγχρονων απόψεων και θέσεων, την Παράταξη που έχει ως κύριο γνώμονα το συμφέρον της φοιτητικής κοινότητας.

 Η Πρωτοπορία την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 έχει να επιδείξει ένα τεράστιο έργο τόσο στις φοιτητικές ενώσεις, όσο και στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων. Οι δράσεις μας στις φοιτητικές ενώσεις και στη ΠΟΦΕΝ ανάδειξαν το Κυπριακό Ζήτημα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Αφουγκραζόμενοι τους δύσκολούς καιρούς που διανύουμε, μετά πανδημία εποχή, παγκόσμιου πληθωρισμού και Ρωσοουκρανικού πολέμου, καταθέσαμε προτάσεις στην ΠΟΦΕΝ για την φοιτητική χορηγία και τα φοιτητικά επιδόματα έτσι ώστε να επωφεληθούν ακόμη περισσότεροι φοιτητές. Προτάσεις που ΕΜΕΙΣ προτείναμε – Προτάσεις που εμείς ΠΕΤΥΧΑΜΕ, και μέσω αυτών των προτάσεων επωφελήθηκαν περισσότεροι από 8000 φοιτητές.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 υποσχόμαστε πως θα είμαστε και πάλι στο πλευρό του κάθε φοιτητή, προτείνοντας ουσιαστικές λύσεις για τα θέματα που απασχολούν την φοιτητική κοινότητα, ευρίσκοντας καινοτόμες και ουσιαστικές προτάσεις για εκσυγχρονισμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και υλοποιώντας σχέδια που εμείς οι ίδιοι καταθέσαμε, σχέδια για ένα καλύτερο αύριο, σχέδια όπως το Γραφείο Σταδιοδρομίας και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητή.

Ως δημοκρατική παράταξη οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους 10000+ φοιτητές που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, δυναμώνοντας την φωνή της ΠΟΦΕΝ, αποδεικνύοντας ότι οι νέες και οι νέοι έχουν άποψη τόσο για τα φοιτητικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου όσο και για το Κυπριακό ζήτημα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους 5195 υποστηρικτές της παράταξης μας, υποσχόμενοι πως θα συνεχίσουμε την δράση μας με γνώμονα το συμφέρον της Φοιτητικής Κοινότητας, μετατρέποντας τα λόγια σε πράξεις.

ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ – ΕΡΓΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ