Ως ΦΠΚ Πρωτοπορία, με θλίψη και οργή παρακολουθούμε τα τελευταία 24ωρα τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στο νησί μας για το μεταναστευτικό θέμα.
Μέχρι σήμερα το μεταναστευτικό ζήτημα στην Κύπρο δεν αντιμετωπίστηκε με τη σοβαρότητα που απαιτείται από το κράτος. Η έλλειψη μιας συνολικής μεταναστευτικής πολιτικής από την πλευρά του κράτους είναι εμφανής.
Ο απόηχος της έλλειψης αποτελεσματικών μέτρων αντανακλάται στην κοινωνία με τις συνέπειες να είναι σοβαρές.
Η ανησυχία που νιώθουν οι πολίτες συνδυάζεται με ακραίες απόψεις και πράξεις που εκφράζονται από μειονότητες καθιστώντας το κοινωνικό περιβάλλον ευάλωτο.
Και είναι εδώ που φαίνεται ακόμη περισσότερο η απουσία της πολιτείας και των αρμόδιων θεσμών για επιβολή της δημόσιας τάξης.
Στην πραγματικότητα, μια ολοκληρωμένη πολιτική περιλαμβάνει την ανάπτυξη συνετών πολιτικών για την ομαλή ένταξη των νόμιμων μεταναστών στην Κυπριακή κοινωνία και εξορθολογισμός της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων ασύλου έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής και να γίνεται έγκαιρη απέλαση όλων των παράτυπων.
Το μεταναστευτικό βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, και το ζήτημα απαιτεί αποτελεσματικά μέτρα και χειρισμούς αντιμετώπισης. Το κράτος οφείλει να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των πολιτών αφού πλέον τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Υπάρχουν ευθύνες για την σημέρινη κατάσταση και πρέπει να αποδωθούν.
Η ΦΠΚ Πρωτοπορία καλεί την κυβέρνηση, τα κόμματα και ολόκληρη την κοινωνία μακριά από φανατισμούς και ρατσιστικά επεισόδια, στην επιβολή λήψης άμεσων στοχευμένων μέτρων με στόχο την επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος