Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΠΚ Πρωτοπορία, με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου κ. Πρόδρομο Προδρόμου και κ. Τέρψα Κωνσταντινίδου Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται στον τομέα της παιδείας και πιο συγκεκριμένα των φοιτητών.

Τέθηκαν από πλευράς μας προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές μας σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και προτάσεις και εισηγήσεις προς επίλυση τον όποιον θεμάτων υπάρχουν.

Επιπλέον συζητήσαμε το ζήτημα ένταξης του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Την δημιουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων στα δημόσια πανεπιστήμια αλλά και την δημιουργία νέων προγραμμάτων σπουδών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας της Κύπρου.

Τέλος παρουσιάσαμε καινοτόμες προτάσεις της παράταξης μας με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ενδυνάμωση  της σχέσης Κράτους – Φοιτητή, που στόχο έχουν την εύκολη και άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες του κάθε φοιτητή ανά πάσα στιγμή.