ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ

Σας καλωσορίζω και εγώ με την σειρά μου στο Παγκύπριο Συνέδριο της Φοιτητικής Παράταξής Κυπρίων Πρωτοπορία. Ως είθισται με το πέρας του Παγκύπριου συνεδρίου σηματοδοτείτε και η έναρξη των εργασιών από το νέο συμβούλιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παράταξης μας. Μιας χρονιάς ιδιαίτερα απαιτητικής, με τις δικές τις δυσκολίες, τους δικούς της στόχους, τις δικές της ιδιαιτερότητες. Αλλά αυτό δεν μας φοβίζει, ούτως η άλλως οι Πρωτοπόροι γαλουχήθηκαν στα δύσκολα, ούτως ή άλλως οι Πρωτοπόροι στα δύσκολα ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή και για το καλό της φοιτητικής κοινότητας αλλά και για το καλό της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Πρωτοπόροι, κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς θα έχουμε να δώσουμε αρκετές μάχες και πρέπει σε όλες να βγούμε νικητές, γιατί εμείς ξέρουμε πώς να νικάμε. Θα έχουμε τις τμηματικές εκλογές σε κάποια πανεπιστήμια της Κύπρου, θα έχουμε τις φοιτητικές μας εκλογές σε όλες τις φοιτητικές ενώσεις, οι οποίες ελπίζουμε φέτος να αυξηθούν με τη δραστηριοποίηση της παράταξής μας και σε νέες τοπικές. Η μεγαλυτερη μάχη φέτος ειναί αυτή των προεδρικών εκλογών τον Φλεβάρη του 2023 στις οποίες οφείλουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα ΝΙΚΗ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. Πρωτοπόροι στο καθοριστικότερο ραντεβού στην σύγχρονη ιστορία της Παράταξης μας αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει ως Νεολαία να δώσουμε ένα βροντερό παρόν, να στείλουμε σε όλους ένα ηχηρό μήνυμα πως η Πρωτοπορία είναι εδώ, στη ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.

Αποδείξαμε μέσα από τις καινοτόμες ιδέες μας, τις συνεχείς δράσεις μας αλλά και τα επιτυχή αποτελέσματα μας πως η Πρωτοπορία των 4855 υποστηρικτών επιβάλλεται να έχει ενεργό συμμετοχή στα πολιτικά τεκταινόμενα του τόπου μας.

Πρόεδρε πάντα ήσουν στο πλευρό μας, και όχι με λόγια αλλά με πράξεις, ΤΩΡΑ είναι η δική μας σειρά να σταθούμε ασπίδα τόσο σε εσένα όσο και σε ολόκληρο το οικοδόμημα του Δημοκρατικού Συναγερμού.  Η ΦΠΚ Πρωτοπορια ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό σας!

Πριν αναφερθώ στους στόχους της Νέας Ακαδημαϊκής Χρονιάς, θα ήθελα να κάνω μια αναδρομή στην περσινή χρονιά μέσα από τα δικά μου μάτια. Αυτό που τονίζουμε πάντα, είναι ότι σαφώς και η Πρωτοπορία δεν είναι μόνο για τις εκλογές. Η Πρωτοπορία είναι όλες οι ενέργειες και δράσεις που γίνονται, τόσο για να γαλουχήσουμε τα νεαρά μας πολιτικά στελέχη με τις αξίες και τα ιδανικά του πατριωτικού ρεαλισμού, όσο και για να προσφέρουμε στο φοιτητικό κίνημα τα εχέγγυα που χρειάζονται για να ανεβαίνει συνεχώς το επίπεδο των Κυπριών φοιτητών. Σ αυτό το σημείο θα ήθελα ένα δυνατό χειροκρότημα σε όλους τους Πρωτοπόρους για τα αμέτρητα ξενύχτια στις τοπικές τους, τις ατελείωτες ώρες που πέρασαν στα τραπεζάκια των Πανεπιστημίων, στις αμέτρητες δράσεις που πραγματοποίησαν αλλά και στην πολύτιμη βοήθεια που έδωσαν κατά την διάρκεια της Πανδημίας στους φοιτητές. Η επιβράβευση των κόπων σας, δεν ήταν μόνο η τεράστια επιτυχία στις εκλογές, αλλά το ότι η παράταξη μας συνεχίζει να βγάζει στελέχη καλύτερα και ικανότερα κάθε χρόνο.

Στην Μητρόπολη του Ελληνισμού, την Αθήνα μετά από έξι χρόνια η Πρωτοπορία κατάφερε να είναι και πάλι ΠΡΩΤΗ, στην συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη οι Πρωτοπόροι για 35η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία κατάφεραν και πάλι να είναι ΠΡΩΤΟΙ, στην ανατολικότερη εσχατιά του Ελληνισμού την Πάτρα οι Πρωτοπόροι έσπασαν κάθε ρεκόρ με ποσοστό άνω του 70%, στην Κομοτηνή οι Πρωτοπόροι αύξησαν τα ποσοστά τους και κατάφεραν να κερδίσουν μια επιπλέον έδρα στον σύλλογο, στα Ιωάννινα μετά από πολλά χρόνια και στον Βόλο για ακόμη μια χρονιά αυτοδύναμοι, η ανασύσταση της τοπικής  της Τσεχίας κατάφερε να είναι και πάλι αυτοδύναμη, η μεγαλύτερη τοπική της Πρωτοπορίας που εδρεύει εδώ δίπλα μας, αυτή  του Πανεπιστημίου Κύπρου κατάφερε για ακόμη μια χρονιά να είναι στην Πρώτη Θέση αγγίζοντας το 50%, οι μαχητικοί πρωτοπόροι του ΑΞΙΚ έδωσαν το πρώτο μήνυμα της αυτοδυναμίας κερδίζοντας την πρώτη εκλογική αναμέτρηση τον περασμένο Φεβρουάριο, οι Πρωτοπόροι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πρώτοι και αυτοδύναμοι, οι Πρωτοπόροι του FREDERICK και της Βουλγαρίας έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για το αύριο, οι Πρωτοπόροι της Αγγλίας έβαψαν για ακόμη μια χρονιά καταγάλανο το Ηνωμένο Βασίλειο, δώσαμε το παρόν μας στην Κρήτη με υπόσχεση να βγούμε πιο δυνατοί, και τελευταία αλλά άκρως υποσχόμενη η Πρωτοπορία του ΤΕ.ΠΑ.Κ απέδειξε σε όλους πως ένα κάστρο κτίζετε στο ΤΕΠΑΚ, ένα κάστρο με θεμέλια από ατσάλι.

Πρόεδρε και πλέον καρδιακέ φίλε Σίμο Ιωακήμ επιτυχία σου δεν ήταν μόνο η αυτοδυναμία αλλά το ότι κατάφερες να συσπειρώσεις μία τεράστια οικογένεια, την οικογένεια της ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ. Σ ευχαριστούμε πρόεδρε

Αφήνετε στην Νέα Εκτελεστική μία τεράστια παρακαταθήκη, και υποσχόμαστε ως Νέα εκτελεστική να συνεχίσουμε το έργο σας αλλά και να μεγαλώσουμε την Παράταξη μας, να την μεγαλώσουμε θέτοντας νέους στόχους και υλοποιώντας τους στόχους που μαζί θέσαμε από την περσινή χρονιά. Στόχος της Νέας Εκτελεστικής είναι η υλοποίηση του Γραφείου Σταδιοδρομίας, και του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Φοιτητή όπως επίσης και η αξιοποίηση του διευρυμένου συμβουλίου όπου περισσότεροι Πρωτοπόροι θα συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων. Μεγαλύτερος μας στόχος όμως είναι να μεγαλώσουμε την Πρωτοπορία τόσο σε όγκο στελεχών όσο και σε τοπικές επιτροπές και κάθε ηγεσία της Πρωτοπορίας να έχει ως πρώτο της μέλημα τη διασφάλιση της ποιοτικής συνέχειας της κάθε τοπικής για τα επόμενα χρόνια.

Πρωτοπόρε στην Νέα εποχή που διαμορφώνεται Έχεις Λόγο, έδρασες σωστά την κατάλληλη στιγμή, και έφερες τον εκσυγχρονισμό στα πανεπιστήμια και στους χώρους σπουδών και κατάφερες με τις πράξεις σου να ωθήσεις αρκετούς φοιτητές στην επιστροφή (return) και να περιορίσεις την αποστροφή από τα κοινά.

Πρωτοπόρε το οφείλεις στην ιστορία σου, στα γαλάζια ιδανικά σου, στα λόγια σου που στα δύσκολα έγιναν πράξεις, στις προσδοκίες των φοιτητών και της κοινωνίας, με σταθερά βήματα και με την Νεολαία Μπροστά, οφείλουμε, να ΑΔΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ για το συμφέρον του κάθε φοιτητή για το συμφέρον της Κύπρου.

 ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ!!

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΧΘΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΙΩΝΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ