18 Ιουνίου 2022

Xαιρετίζω και εγώ με τη σειρά μου τις εργασίες του Πολιτικού Ιδεολογικού συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, της μεγαλύτερης παράταξης του τόπου. Με κεντρικό σύνθημα ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τον τόπο μας,  με ενότητα θα έρθει η νίκη ούτως ώστε να σχεδιάσουμε και να μετουσιώσουμε σε πράξη, την Κύπρο της επόμενης μέρας.

Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στο μοναδικό κόμμα στην Κύπρο, που δεν φοβάται να δώσει μάχες, να προτείνει  ριζοσπαστικές  μεταρρυθμίσεις και να βάλει το ωφέλιμο για την πατρίδα πάνω από κάθε πολιτικό κόστος.

Είμαστε το κόμμα του εκσυγχρονισμού και του ρεαλισμού, που ξέρει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής και να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά αποκτώντας έτσι συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Στο σημείο αυτό, πρόεδρε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Πρωτοπορία στηρίζει τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος, με όλες τις δυνάμεις της, όπως πράττει διαχρονικά έτσι ώστε ο Δημοκρατικός Συναγερμός να βρίσκεται στο πηδάλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας για 3η συνεχόμενη πενταετία για πρώτη φορά.

Η ΦΠΚ Πρωτοπορία διαχρονικά έδωσε μάχες μαζί με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, δεν συμβιβάστηκε με μετριότητες, συγκρούστηκε χωρίς φόβο όταν έπρεπε και όταν η Ιστορία το απαιτούσε.

Κανένας σήμερα, και θέλω να τονίσω κανένας, δεν  μπορεί να καπηλεύεται τον τίτλο του περήφανου Πρωτοπόρου.

Η ΦΠΚ Πρωτοπορία χαράσσει πορεία για το μέλλον, μαζί με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, μπροστάρηδες στην νέα μάχη που έχουμε μπροστά μας.

Η μάχη που έχουμε να δώσουμε τους επόμενους μήνες, είναι παρόμοια με τις μάχες που δώσαμε στα πανεπιστήμια , σε κάθε χώρο σπουδών και επικρατήσαμε. Απέναντι στον λαϊκισμό, τα κούφια συνθήματα και τον μηδενισμό, η απάντηση των φοιτητών ήταν και πάλι μια Φοιτητική Παράταξή Κυπρίων ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

Πρώτη και Αυτοδύναμη ξανά στην ΠΟΦΕΝ με αύξηση των ποσοστών μας σε 48%. Την συνταγή της επιτυχίας λοιπόν την ξέρουμε και με μπροστάρη τον πρόεδρο μας Αβέρωφ Νεοφύτου θα επικρατήσουμε και πάλι.

Το οφείλουμε,  για το καλό της πατρίδας μας,  για να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία της Οικονομίας και τις συνθήκες πλήρους απασχόλησης έτσι ώστε ο κάθε νέος να σχεδιάζει το μέλλον του με αισιοδοξία.

Σήμερα, και παρά τις τεράστιες μεταρρυθμίσεις που πετύχαμε,  παρατηρούμε ότι αρκετοι νέοι παραμένουν αδιάφοροι και απαθείς, αυτό οφείλεται στο ότι είναι περισσότερο παθητικοί αποδέκτες των πολιτικών μηνυμάτων παρά κατασκευαστές της οικοδόμησης του πολιτικού σκηνικού.

Εδώ ακριβώς είναι που η παράταξη μας, αναλαμβάνει το ρόλο να μετουσιώσει σε πράξεις τις ανάγκες των φοιτητών. Εδώ ακριβώς βγαίνουμε μπροστά προτείνοντας καινοτόμες και σύγχρονες προτάσεις προς όφελος των φοιτητών που θα συνεισφέρουν στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας.

Στα πλαίσια των προσπαθειών για αναβάθμιση της ποιότητας της διασύνδεσης Κράτους και Φοιτητή, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες προτείνουμε την δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης του Φοιτητή και Γραφείου Σταδιοδρομίας για όλους τους φοιτητές σε ψηφιακή μορφή.

Μια πρόταση που προέρχεται μέσα από τους ίδιους τους φοιτητές και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Στόχος των προτάσεων αρχικά είναι να φιλοξενήσει όλες τις υπηρεσίες και απαραίτητες πληροφορίες για όλα όσα αφορούν τους φοιτητές αλλά και να ενισχύσει την διασύνδεση πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας.

Πρόεδρε σε ευχαριστούμε για την διαχρονική στήριξη και το ενδιαφέρον σας για την παράταξη μας, το δείχνετε έμπρακτα ακόμα μια φορά εμπλουτίζοντας το προεκλογικό σας πρόγραμμα με τις δικές μας προτάσεις.

Όλοι μαζί λοιπόν, ενωμένοι, σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για την Κύπρο μας. Μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη με ευκαιρίες για όλους τους πολίτες της, ένα ασφαλές και σύγχρονο κράτος  με πρωταγωνιστικό ρόλο σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ένα κράτος διαμορφωμένο με το όραμα της νεολαίας του!

Σίμος Ιωακείμ

Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ