Προτάσεις της Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη βελτίωση της Λειτουργίας του edupass.

Ύστερα από ενάμιση χρόνο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, οι φοιτητές επέστρεψαν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Και καθώς η μάχη με την πανδημία συνεχίζεται, πρέπει όλοι να τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρώτα απ’ όλα να εμβολιαστούμε.
Για την προστασία της δημόσιας υγείας, η είσοδος στα πανεπιστήμια επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης κατά τους τελευταίους 6 μήνες, ή εργαστηριακών test, τα οποία πλέον και υπάρχουν αυτόματα καταχωρημένα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.
Κατά τη χρήση της, διαπιστώθηκε πως ορισμένοι φοιτητές, οι οποίοι δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ δεν έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα.
Με κοινή πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΦΠΚ Πρωτοπορίας, αποστείλαμε στο Υπουργείο Παιδείας μια επιστολή με προτάσεις διευκόλυνσης αυτών των φοιτητών.

Συγκεκριμένα προτείναμε:

• Κατάλληλες τροποποιήσεις στην πλατφόρμα του edupass, ώστε οι φοιτητές που δεν κατέχουν ΑΜΚΑ, να έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass, όπως πχ. ισχύει στη διαδικασία έκδοσης Φοιτητικής Ταυτότητας

• Τη δυνατότητα χρήσης του Ψηφιακού Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Covid-19 (εμβολιασμού ή νόσησης), που εκδίδεται από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ως επιβεβαιωτικό έγγραφο

• Να δοθεί οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προς το σύνολο των ΑΕΙ, η οποία θα επιτρέπει την είσοδο στους φοιτητές εφόσον επιδείξουν τα απαραίτητα έγγραφα έως ότου γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για την τροποποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Επιστρέφουμε στις σχολές μας με ασφάλεια. Επιστρέφουμε μαζί.

#fpk #dapndfk