‼️ Την περασμένη Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της συνεδρίας της ΠΟΦΕΝ, ως ΦΠΚ Πρωτοπορία, καταθέσαμε τις προτάσεις μας σε μορφή επιστολής όσον αφορά τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στο Θεσσαλικό Κάμπο. Απώτερος σκοπός δημιουργίας της επιστολής είναι η άμεση βοήθεια των φοιτητών/τριων της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε πως το περιεχόμενο της επιστολής έχει τροποποιηθεί και εγκριθεί ομόφωνα από την ΠΟΦΕΝ και έχει σταλεί στους αρμόδιους φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας και της επιβίωσης των φοιτητών/τριων, επιζητούμε όπως:

👉 Δοθεί επίδομα στήριξης, προς τις/τους Κύπριες/ους συμφοιτήτριες/τές μας ύψους 200 – 300 ευρώ, οι οποίες/οι φοιτούν στις συγκεκριμένες περιοχές, προς αντιμετώπιση της έλλειψης πρώτων υλών, αλλά και των ζημιών, των οποίων προέκυψαν στους χώρους διαμονής τους και στα προσωπικά τους αντικείμενα (έπιπλα, προσωπικά είδη) και απαιτούν άμεσες επισκευές, είτε επειδή επέστρεψαν άμεσα Κύπρο.
Φοιτητές οι οποίοι πλήρωσαν εισιτήρια για μετάβαση στις συγκεκριμένες περιοχές με αφορμή την εξεταστική περίοδο, με αποδεικτικό των εισιτηρίων να τους γίνεται επιστροφή χρημάτων στο ύψος της χορηγίας που αναφέραμε πιο πάνω.

👉 Δοθεί παράταση ή να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εγγραφή για τις/τους Αλλογενείς-Αλλοδαπές/ούς που λαμβάνουν χώρα, από τις 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου, καθώς τα ΑΕΙ που βρίσκονται σε εκείνες τις περιοχές ήταν κλειστά και η μετακίνηση προς αυτά είναι πολύ δύσκολη.

👉 Δοθεί παράταση της εξεταστικής περιόδου ή να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σε όλες τις σχολές, λόγω του ότι τα ΑΕΙ των εν λόγω περιοχών παραμένουν κλειστά και η μετακίνηση προς αυτά καθίσταται αδύνατη.

👉 Γίνει ενημέρωση από το Πανεπιστήμιο προς όλους τους φοιτητές για την εξέλιξη του τρέχοντος ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Τέλος, να αναφέρουμε πώς με τη λήξη της συνεδρίας, η ΠΟΦΕΝ ήρθε σε επικοινωνία με το μορφωτικό ακόλουθο και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις όσον αφορά τα όσα επιζητούμε για τη φοιτητική κοινότητα

Ως ΦΠΚ Πρωτοπορία, αντιλαμβανόμενοι τα όσα εκτυλίσσονται, και με βάση τα πιο πάνω θεωρούμε ότι το πλέον εύλογο και επιθυμητό όπως αναδειχθεί μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα, και κυρίως στη ταλαιπωρία αρκετών Κύπριων συμφοιτητριών/ών μας, οι οποίες/οι φοιτούν στις πληγείσες περιοχές. Ανέκαθεν, γνώμονάς μας αποτελούσε η αναγνώριση προβλημάτων που ενδεχομένως να επηρεάζουν, και την πραγματική ανάδειξη λύσεων, οι οποίες επιτρέπουν την προστασία, ασφάλεια και αποδοτικότητα των φοιτητριών/των σε κάθε χώρο σπουδών.