Την Πέμπτη 27 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Τακτικό Συνέδριο της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία. Μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι στόχοι και το όραμα της νέας Ε.Ε και πραγματοποιήθηκε απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς από τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, κ.Κουντούρη Δημοσθένη.

Το συνέδριο επίσης χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ, κ. Ραφαήλ Ζαχαριάδης, ο πρόεδρος της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ, κ. Giorgos Chatzigeorgiou , ο πρόεδρος του European Democrat Students, κ. Beppe Galea, ο γενικός γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κ. Κυριαζής Σωτηρίου και η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κα. Αννίτα Δημητρίου, στέλνοντας όλοι τα δικά τους μηνύματα, μηνύματα ενότητας και στήριξης.

Ο Γ.Γ της ΔΑΠ, κ. Κυριαζής Σωτηρίου τόνισε το πόσο σημαντικό είναι οι δύο αδερφές παρατάξεις να συνεχίσουν να κτίζουν στις σχέσεις των προηγούμενων χρόνων για να ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο οι δεσμοί των δύο παρατάξεων και να ενισχυθούν σε όλες τις τοπικές επιτροπές για ακόμη καλύτερη συνεργασία.

Ο πρόεδρος του EDS, κ. Beppe Galea, μέσα από το δικό χαιρετισμό έστειλε τις δικές του ευχές προς την νέα Ε.Ε. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της παράταξης μας για τη στενή συνεργασία των τελευταίων χρόνων και αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΦΠΚ Πρωτοπορία όσον αφορά το έργο τουΕυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος .

Ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ, κ. Ραφαήλ Ζαχαριάδης πραγματοποίησε ένα απολογισμό για το έργο της προηγούμενης χρονιάς. Τόνισε και ο ίδιος την σημαντικότηταύπαρξης συνεργασίας μεταξύ Πρωτοπορίας και ΠΟΦΕΝ. Εξάλλου, είναι κοινός παραδεκτό ότι από την στιγμή που η παράταξη μας ανέλαβε τα ηνία της ΠΟΦΕΝ , η ομοσπονδία ανέβηκε επίπεδο, έγινε πιο ενεργή και ωφέλιμη για τη φοιτητική κοινότητακαι δραστηριοποιήθηκε πιο έντονα σε θέματα που αφορούν τους φοιτητές/τριες.

Ως ΦΠΚ Πρωτοπορία, να ευχηθούμε από πλευράς μας ,στον Πρόεδρο και τη Νέα Γραμματεία της ΠΟΦΕΝ καλή αρχή και κάθε επιτυχία. Μέσα από το έργο των τελευταίων χρόνων, απέδειξαν ότι και φέτος θα δουλέψουν συλλογικά.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, πρόεδρος της Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ – NEDISY), μέσα από την δική του ομιλία έστειλε τα δικά του μηνύματα στήριξης και συνεργασίας μεταξύ Πρωτοπορίας και ΝΕΔΗΣΥ .Η φοιτητική παράταξη και η νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού οφείλουν να πορεύονται τόσο για τα φοιτητικά όσο και για τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά.

Στην δική της ομιλία η Πρόεδρος του Δημοκρατικός Συναγερμός, κα. Annita Demetriou – Αννίτα Δημητρίου, ανέφερε, εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού, τη χαρά και τη περηφάνια του Κόμματος για τα εκλογικά αποτελέσματα της παράταξης μας , στέλνοντας τα δικά της συγχαρητήρια.Ταυτόχρονα, η πρόεδρος τόνισε πως η νέα ηγεσία της παράταξηςθα είναι στο πλευρό της ΦΠΚ Πρωτοπορία, η οποία οφείλει να συνεχίσει το τεράστιο αυτό έργο που πραγματοποιεί για την κοινωνία και την πατρίδα.

Με το πέρας των παραπάνω χαιρετισμών, ακολούθησε η παρουσίαση της νέας Ε.Ε.
Πιο συγκεκριμένα, το 15μελές συμβούλιο της νέας Ε.Ε αποτελείται από τους εξής:
Κουντούρης Δημοσθένης, Φωτίου Χρίστος, Έλληνας Ανδρέας,Λίγγης Λούκας, Χατζηκυριάκου Κυριάκος, Γεωργίου Γεωργία, Εμπεδοκλής Φίλιππος,ΚακουλλήςΜίνως, Εγγλέζου Χρίστος, Καμπούρης Μάριος, Χριστοφόρου Ειρήνη, Νικολαΐδη Kλαίρη, Ιωαννίδης Παντελής, Παφίτης Σωτήρης και Μιχαλοπούλου Γεωργιάνα.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε , κ. Demos Kountouris , ο οποίος επανεκλέχθηκε και για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-24 ,ευχαρίστησε όλες τις τοπικές επιτροπές και τα στελέχη της εκτελεστικής επιτροπής για το έργο τους και τη συμβολή σε όλους τους χώρους σπουδών καθ’όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς .Είναι γεγονός πως μέσω της σκληρής δουλειάς και των κόπων κάθε Πρωτοπόρου έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε την αυτοδυναμία στην ΠΟΦΕΝ . 5195 φοιτητές έστειλαν ηχηρό μήνυμα πως η Πρωτοπορία είναι η μοναδική αξιόπιστη παράταξη του νησιού .

Θεωρούμε χρέος μας προς όλους τους φοιτητές που μας στήριξαν να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να προσφέρουμε στην κοινωνία και την πατρίδα μας . Αποτελεί καθήκον μαςνα συνεχίσουμε μέσω εποικοδομητικώνσυζητήσεων , καινοτόμων ιδεών και δράσεων να διεκδικούμε τα συμφέροντα των φοιτητών/τριών.

Ως νέα εκτελεστική επιτροπή, οφείλουμε να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο την παράταξη μας , και να την παραδώσουμε στους επόμενους ενωμένη και ακόμη πιο δυνατή. Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της νέας χρονιάς είναι η υλοποίηση των προτάσεων προηγούμενων χρόνων – γραφείο σταδιοδρομίας και ΚΕΦ . Ακόμη ένας στόχος είναι η δημιουργίας πολιτικής στέγασης μέσω της οποίας θα επωφεληθούν χιλιάδες φοιτητές/τριες. Τέλος, όπως αναφέραμε και προηγουμένως,μεγαλύτερος στόχος της νέας Ε.Ε είναι ο πολιτικός καταρτισμός των νεαρών στελεχών της παράταξης έτσι ώστε να διασφαλιστείη ποιοτική συνέχεια της ΦΠΚ Πρωτοπορία .

Πρωτοπόροι,

Η Πρωτοπορία είμαστε εμείς, η Πρωτοπορία είσαι εσύ, η κάθε μία και ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστάπου πράττει πάντα με γνώμονα το καλό της φοιτητικής κοινότητας και της κοινωνίας μας.
Όλοι μαζί, μπορούμε μέσα από το έργο μας, να διατηρήσουμε και πάλι την Πρωτοπορία πρώτη στις συνειδήσεις των φοιτητών/τριών.

#συμμετέχουμε #fpk